Velkommen! Kan bondegårdsferie være noe for deg? Dersom du liker naturopplevelser, frisk luft, morsomme aktiviteter, og fersk, kortreist mat og drikke fra eksklusive produsenter kan det sikkert det! Bondegårdsferie kan være så mangt, og det finnes alle slags forskjellige tilbud på titusenvis av gårder verden rundt. Disse sidene gir deg en liten innføring i hva bondegårdsferie egentlig er for noe, og mye informasjon om de forskjellige landene der det er aller kulest å ta en slik ferie akkurat nå. Mange av alternativene vil sikkert være steder og turer du aldri ville ha tenkt på engang!

Som du sikkert har lagt merke til, er det gamle ferieidealet med bare avslapning og svært lavt aktivitetsnivå på vei ut. Det er ikke lengre slik at man bare ligger på stranda og sipper til en frozen daquiri – man skal få med seg noen opplevelser, ha litt fysisk aktivitet, og kanskje lære noe nytt i løpet av ferien. Dette gjør turen til et varig minne heller enn simpelthen et kortvarig avbrekk. Der trenden tidligere var å dra på storbyferie for å få med seg kultur, konserter, fotballkamper, og vakker arkitektur mellom flotte måltider og vinsmaking, går det nå i retning av det mer landlige. Å komme nærmere naturen i ferien er viktig for mange, for man føler seg jo litt mer hjemme når man er ett med naturen.

Mange velger selvfølgelig å legge bondegårdsfeiren til en norsk gård eller til ei seter i fjellet, men avhengig av hvor opptatt av man er av pris og andre faktorer er det også mange utenlandske alternativer. Prøv gjerne Danmark, Italia, eller kanskje Afrika!