Gårdsbesøk i Afrika

Farm visits in AfricaKombinasjonen av gårdsdrift og turisme eksisterer selvfølgelig også i Afrika, det kontinentet i verden der størst andel av befolkningen fortsatt er sysselsatt i primærnæringene og skjøtter jorda. Mange i afrikanske land har etter hvert sett det store potensialet for å få inn besøkende utenfra som har penger å bruke på gode og unike opplevelser.

Selv om det fortsatt stort sett er safari og andre typer naturopplevelser som står øverst på ønskelisten for mange europeiske turister, begynner det å bli stadig flere alternativer innen agriturisme. Og det er da jammen også litt trist at ferie i Afrika alltid skal handle om dyr, og aldri om de mange flotte menneskene som bor der. Bondegårdsferie gir helt andre muligheter for å møte på afrikansk kultur og se hvordan andre mennesker lever og har det. Det er garantert en opplevelse du aldri vil glemme. Afrika er tross alt ikke en eneste stor nasjonalpark, men et lappeteppe av mange fascinerende kulturer med sine egne skikker og språk.

Selve produksjonen er også interessant fordi det er så mye som er annerledes. Selv norske bønder vil ha vanskelig for å forholde seg til mange av plantevekstene, dyrene, metodene, og redskapene til å begynne med. Det er få eller ingen her i Norge som vet hvordan man dyrker hirse og sorghum. Visste du at kakaobønner vokser på trær – men ikke ananas? Det er spennende å se hvordan afrikanske bønder kjemper med det som gjerne er svært vanskelige betingelser for å berge seg selv og kanskje selge litt på markedet.

Turisme er ikke så enkelt i Afrika; dårlig infrastruktur og store kulturforskjeller gjør at man må ta visse forholdsregler. Det er en slags ferie for viderekomne, for å si det rett ut, særlig hvis man ønsker å finne ut mye av det på egen hånd. Enklere blir det med et reisebyrå i ryggen, men vær likevel forberedt på det uventede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *