Den polske bondegården

The Polish farmDe siste årene har det vært en voldsom økning i flyreiser mellom Norge og Polen, og dette har gjort Polen til et av våre kjæreste reisemål. Mange har fått med seg hovedstaden Warszawa, kulturbyen Krakow, hansastaden Gdansk, eller andre byer som Wroclaw og Szeczin. Men Polen er mye mer enn bare byene, for den polske kulturen har i stor grad vokst frem i landsens strøk. På den polske landsbygda kan du både oppleve denne rike kulturen, delta i morsomme aktiviteter, og spise ny og spennende mat for en rimelig penge.

Polen har ikke blitt like omformet som Norge av industri- og tjenestesamfunnet. Mens Norge bare har stakkarslige 50 000 gårder igjen, finnes det i Polen over to millioner! Dette gjør selvfølgelig at Polen på en helt annen måte er et land der det er en balanse mellom landbruket og de andre næringene i landet, mellom bøndene og byfolket. Av de to millioner gårdene er det nesten 10 000 som tar i mot, innkvarterer, serverer, og underholder gjester, så i dette landet bare to flytimer unna har du alle muligheter.

De polske bøndene er stolte over yrket sitt, jorda si, og landet sitt, og vil gjerne vise deg så mye som de bare kan. At engelskkunnskapene ikke alltid står i stil med engasjementet og entusiasmen er kanskje ikke så farlig, svært ofte vil du uansett oppleve unike innganger til tradisjonene i landet. Polen har mange severdigheter, men også mye fin natur der du kan gå, sykle, gå på ski, seile, ro, padle, og så videre. Det er også veldig gode muligheter for å gå på jakt etter villsvin og hjort i Polen. Naturen er variert, og du kan nærmest velge mellom slette, elvedal, eller fjell. Vær imidlertid påpasselig med å lære deg den polske standardiserte klassifiseringen av besøksgårder, slik at du får den standarden som passer best for deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *