Deilig på dansk gård

farm holidaysDersom man ønsker seg en utenlandsk, men ikke alt for eksotisk, bondegårdsferie, så er Danmark et veldig godt alternativ. Det finnes mange flere og mer utbygde og profesjonelle tilbud der enn i Sverige og Finland (og, for å være helt ærlig, Norge). Danmark har da også i større grad enn noen av sine nordiske naboland vært historisk kjent for kvantiteten og kvaliteten på sine jordbruksprodukter. Det er et annet jordsmonn og terreng der nede, på en helt annen måte egnet til å få til stor og diversifisert produksjon av matvarer.

Danmark er generelt et veldig hyggelig ferieland, med avslappede og joviale mennesker og en natur som er sjarmerende annerledes enn den norske. Og selv om Danmark på langt nær er Syden, er det heldigvis litt bedre klima der enn det er i Norge. Når det er sagt, må en selvfølgelig også der være forberedt på at det kan bli kaldt og regn, det er også litt avhengig av akkurat hvor man drar og hvilken tid på året det er.

På den danske bondegården kan man i stor grad bestemme selv hvor delaktig man skal være i arbeidet. Hvis man vil, kan man godt være med og fôre og melke dyrene, eller ta i et tak i innhøstingen. Dette er jo de sentrale aktivitetene på en gård. Som regel er det også gjerder og murer som trenger reparasjon, eller andre små vedlikeholdsoppgaver som skal utføres. Det kan være fint for unge menn og kvinner å prøve seg på dette. Samtidig er det ikke noen plikt til å delta på denne måten, de som bare vil slappe av og holde på med morsomme fritidsaktiviteter er like velkomne.

Å bo på en bondegård i Danmark kan også være et utmerket utgangspunkt for å utforske landet i bil eller på sykkel. Det er et lite land, så man kan få med seg mye på kort tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *